Q1 : Assume your node is node/8 and the node alias is products/laptop. You want your site automatically to redirect the visitor to products/laptop if he/she goes to the node/8 page. How will you enable that redirect?
Ans: a. By installing the Global Redirect module and its required modules
b. By selecting "Force redirect to alias" in the admin settings
c. Drupal does not allow this feature.
d. By selecting "Redirect to this alias automatically" when you create or edit your node
Q2: How will you allow tags for content?
Ans: a. By creating a taxonomy
b. By selecting "Enable tags" when creating or editing content
c. By enabling it in the admin settings
d. Drupal does not have this feature.
Q3: ___ is a contributed module which grants site developers a simple graphical interface for modifying the presentation of content.
Ans: a. Views
b. CCK
c. Path
d. Blocks
Q4: Which of the following must you have in order to use Embedded Media Field and its required modules to add a flickr image field?
Ans: a. Flickr api key and flickr api secret
b. CCK module
c. Media:Flickr module
d. All of above
Q5: Which of the following ways can you use to add calendar to Drupal?
Ans: a. Use calendar and its required modules.
b. Use the cck module.
c. Use the views module.
d. We can not add calendar to Drupal.
Q6: How will you display the full content on front page?
Ans a. Set "Length of trimmed posts" to unlimited on post settings.
b. Drupal displays the full content on front page by default.
c. Do not create a teaser when creating or editing content on front page.
d. We can not display the full content on front page.
Q7: Which of the following steps will you have to take to allow visitor comments on your post?
Ans: a. Select "post comments" for anonymous users in the permissions section of the admin settings.
b. Select "Read/Write" in comment settings when creating or editing your post.
c. Enable it in the configuration file.
d. We do not need to do anything. Drupal allows visitors to post comments by default.
Q9: Is it true that the taxonomy modules are enabled by default?
Ans: a. Yes
b. No
Q10: Assuming that you want to maintain your site and put it in the offline mode, how will you customize the offline page?
Ans: a. By editing or creating current theme's maintenance-page.tpl.php
b. By creating the offline.php page, then setting the offline file path in admin settings to this file
c. By creating the offline.php page, then setting the offline parameter in the configuration file to this file
d. We can not customize the offline page.
Q11:How will you automatically generate alias for each posted content?
Ans: a. By using the pathauto module
b. By setting the correct parameters in the configuration file
c. By enabling the autoalias module
d. We can not generate alias automatically.
Q12: One way to create survey in Drupal is to ___.
Ans: a. use the web form module and its required modules
b. use the customsurvey module and its required modules
c. select "activate survey" in the admin settings
d. Drupal does not allow this feature
Q13: Which of the following ways can you use to customize templates provided by core?
Ans: a. Copy and customize the templates that you want to override to the theme folder or edit these templates in theme folder if these templates exist.
b. Customize it in admin settings.
c. Create templates that you want to override in any location, then set the correct parameters in configuration file.
d. Drupal does not allow customize templates provided by core.
Q14: Which of the following ways can you use to optimize the Drupal database to enhance performance?
Ans: a. Use the DB Maintenance module and its required modules.
b. Use the mysql database instead of the postgres database.
c. Export, then recreate the database.
d. There is no way to optimize the database.
Q15: Which of the following ways can you use to set a page content to front page?
Ans: a. Set default front page on site information in the admin settings.
b. Select "Promoted to front page" when creating or editing that content.
c. Set it in the configuration file.
d. We can not change front page.
Q16: One way to timing content publication is to ___.
Ans: a. use the rules module and its required modules
b. set the expired date when creating or editing the published content
c. set the correct parameters in the configuration file
d. We can not time content publication.
Q17 : Which of the following choices can help you eliminate spam?
Comments
hi, post the rest please!
hi, post the rest please!
I said please add the rest of
I said please add the rest of your questions, I saw that you updated the thread but I guess you again try to paste all in your first post, I think the size is limited so your questions end up being cut at the same place, 17th question.
Please add a new reply starting from question #17
Provide answer of first 16 question
Hi Alliax
Thanks for reply . Please provide me first answers of 1-16 questions then I will update this thread from 17th question. I really want to know the correct answers of these questions.
I will be very thankful to you if you able to find the answers of these questions
This seems like oDesk Drupal
This seems like oDesk Drupal test.
Cheating it would be pretty much useless – even if you manage to get a contract thanks to it, how you're going to do the job?
No harm done...
One way of studying for an exam is knowing the answers. So, here they are (Drupal 6 of course):
1.a. By installing the Global Redirect module and its required modules
2.a. By creating a taxonomy
3.a. Views
4.d. All of above
5.a. Use calendar and its required modules.
6.a. Set "Length of trimmed posts" to unlimited on post settings.
7. a. Select "post comments" for anonymous users in the permissions section of the admin settings.
8.
9. a. Yes (At least in 6.24 it is. I think earlier not?)
10. a. By editing or creating current theme's maintenance-page.tpl.php
11. a. By using the pathauto module
12. a. use the web form module and its required modules
13. a. Copy and customize the templates that you want to override to the theme folder or edit these templates in theme folder if these templates exist.
14. a. Use the DB Maintenance module and its required modules.
15. -------
Ans: a. Set default front page on site information in the admin settings.
b. Select "Promoted to front page" when creating or editing that content.
------ Both of the above are correct cause of the ambiguous wording of the question. But what they are looking for is "b".
16. a. use the rules module and its required modules
17. captha module (in the choices)
Thank you
Thank you kenyan.
Regards
Ravinder
Correct answer for 9 is b
Correct answer for 9 is b (No) by the way.