Hi,

I'm not sure if this is a drupal bug, views bug or theme bug, but I thought i'd start here seeing is this has something to do with a region in the basic theme.

First I'll explain my basic structure, my #page div is width: 100%, my header, navigation and footer have a width of 100%, so they can stretch from the left of the screen to the right, then my inner divs will have a width of 1000px so that I get a fixed content width rather than a fluid width.

I created a block view and placed it in the "content" region (I would have liked a "content-bottom" region, but it doesn't seem to be there now. **The page-bottom region is defined in the .info file but does not show where I place my blocks.

I thought the content region would work fine, until placing the block there broke the div structure of my page and places the #footer inside the #content div. This has something to do with divs not closing in the correct place, if I use Firebug, and enter 4/5 closing div tags (/div) above the line, the problem is fixed and I get my structure back.

This is a dev site which I started recently, but I have put it up online, so that you can see for yourself and experiment in firebug if you like. On the Home Page you will see the grey area is the footer which should stretch from the left of the screen to the right - as it does on all the other pages, the "featured artist" block breaks the structure when I place it in the "content region"

http://stereofx.net/test/newsite/

So basically, something like this is happening:

*Correct Structure - Before Block Placement:

<div id="page">
  <div id="header"></div>
  <div id="navigation"></div>
  <div id="main"></div>
  <div id="footer"></div>
</div>

**Incorrect Structure - After Block Placement:

<div id="page">
  <div id="header"></div>
  <div id="navigation"></div>
  <div id="main">
      <div id="footer"></div>
  </div>
</div>

Any idea's why this is happening?

Comments

After a week of working on this, I still don't know how to fix it, but I have established that it's the View that is causing it, and has nothing to do with the theme.

Feel free to close the issue, but I will leave it open as it would be good to have a second opinion of why this is happening.
Thanks.

What is your view doing? There might be something in the markup or text you are putting in the view that is breaking the html. Hvae you fixed this now?

Status:Active» Closed (fixed)

Not a bug with basic.

I have experienced this problem with a view causing the navigation and footer divs to be placed inside the content div, if anyone has any thoughts on a cause it would be much appreciated.