I have uploaded some images via FTP/file copy to a sub-folder of /sites/default/files. When I browse that directory with IMCE I do not see the files in question and therefore cannot select them for the WYSIWYG editor, or for Filefield Sources.

Can IMCE only see files uploaded via IMCE? Can it scan a directory and update its file listing?

Thank you

Comments

It can list any file readable by PHP and delete any file writable by PHP. When you upload a file via FTP, its permissions might be set to not allow PHP to read it. Set the chmod 664. For deleting it must be 777.

IMCE didn't list images I copied in my Windows local test site... Don't know what I'm doing wrong. No unix permissions applicable there.

Should it do it automatically? Or does it require user action?

As mentioned, I have copied files (on Windows) to a sub-folder of sites/default/files, and when browsing it with IMCE it can't see a single file... I don't think it's permission related...

You don't need to do anything.
If PHP can read the files, then they will be listed by IMCE.

I'm afraid that's not the case. I have the same problem.

I have a page which was prepared early along with template, it was created as content of type "page" but the files were uploaded with FTP into proper directory and paths in HTML set correctly. Later, a replacement file was added through File Upload CCK field available with this page (FileField), and it got to the same directory as previous images (FileField Paths + URL alias). When I try to add existing images using File Upload field with "location" (package FileField Sources) set as "File browser", IMCE browser appears but shows nothing else than the files I uploaded earlier through File Upload field. It does not show files uploaded through FTP to the same directory, yet their permissions and ownership are exactly the same and the files are certainly in the right place.

Status:Active» Fixed

Filefield sources applies a filter to the file list. It won't list files that can not be used in file field.

You can see all files with unfiltered IMCE at /imce or /user/X/imce pages. WYSIWYG modules also use the unfiltered version.

ufku is right, for me the problem is actually with filefield sources, any image manually copied into the directory from which is it supposed to draw existing files for inserting into a CCK file/imagefield does not get listed.

subscribing

sub

#6 says "Filefield sources applies a filter to the file list. It won't list files that can not be used in file field."

Why shouldn't any image file in the files directory be usable? There is something going on here I don't follow.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

I can confirm I have exactly the same problem. IMCE see only files updated by IMCE... This is hilarious :) Is there any way IMCE actually see and use files added by ftp or other programs ?

Some links to consider:
http://drupal.org/node/436182
http://drupal.org/node/942198

It does detect the files under /imce, but it doesn't, whenever I try to use them in the create-content-form.

Greetings and thanks in advance,
Dinah

Fieldfield_sources users may try this patch.

I can use IMCE as an application - go to http://mysite.org/imce - and see ALL images on my server
or use I can use IMCE from CKEDITOR and see all images on server

When I use IMCE as a File Browser to add image or file when creating / editing a node - for either the

  • Image Field or
  • File Field

I don't see many of the images, it appears I will only see those images previously uploaded by IMCE, well those in the files_managed table.

I take it that this is NOT a bug?
While it seems incredibly wrong I cant select FTP'd /uploaded images people here are saying this Supposed to happen? Only images Upload from my PC by IMCE seem to show up in the file tables, show up with the IMCE File Browser

Is there a reason that INCE should behave so counter intuitively for selecting server based files?

Using latest version 7.x of everything

The same problem. I can't delete files uploaded throug filefield_sources -> IMCE browser.
It works only in mysite.com/imce standalone IMCE browser.
Any suggestions?

subscr...

same problem here. I have a video subfolder and the file-field through imce cannot see any file in it,
although they have the correct extension and are readable by everybody.
If I upload the file via icme then it is OK. (but that's not a solution because of the size-limit for uploads)

Version:6.x-2.x-dev» 7.x-1.7
Status:Closed (fixed)» Active

Same issue. IMCE cannot see the files that it once could. I think we updated IMCE recently. Not sure if this matters or not, but we recently installed and configured Backup and Migrate module. IMCE can see the folders in the default/files folder, but not the images that are in there.

Just wanted to mention that I figured out my issue of IMCE not being able to see my files.. and it had to do with the installation of the backup and migrate module. When we installed the module we added a location for the backup file to be placed. This messed up the file location for IMCE. It moved it. All I had to do is to go into Configuration-File System and change the location of the "Public file system path" back to where it was originally and BAM. They files are back. Whoo Hoo!

Status:Active» Closed (fixed)

I'm adding this comment because there was no "answer" that solved the problem.

I recently encountered this problem. One of our developers forgot to add a subfolder for images in a certain content type. I added the folder and set it in the content type. then proceeded to use FTP to move all the images to the new folder. They showed in the IMCE file browser /imce, but not in the file browser specific to the content type.

Here is how I fixed it:

Go to phpmyadmin (or your database browser), in your Drupal database find the table: `prefix_file_managed`
then find the entries for the images you moved, and correct the URI. The images will immediately show up in the IMCE file browser anywhere on the site (that they're supposed to).

subscribing

Issue summary:View changes

Make sure you reference the files directory as "." NOT as "sites/default/files" in your IMCE profile settings. (Per the Directory instructions below: "To specify file system root, just enter .(dot) character.")