Every time I save a gallery block I see the following 2 notices:

Notice: Undefined index: field in field_widget_field() (line 522 of C:\Users\Austin\Sites\media\modules\field\field.form.inc).
Notice: Undefined index: instance in field_widget_instance() (line 547 of C:\Users\Austin\Sites\media\modules\field\field.form.inc).

I have tried my best to track down this issue without any luck. When saving a gallery node this error does not occur.

I have determined that the errors occur between the media_gallery_block_configure and the media_gallery_block_save calls.

The data is saved correctly to the database, but a big red box is displayed.

This error also occurs on and exported Drupal Gardens site, but there they hide the red box and you can only tell an error occurred by looking in the logs.

Any help here would be great.

Comments

I get the same notice!

Confirmed. This one might be a bit tricky to fix. See #430886-114: Make all blocks fieldable entities.

Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)

@Austin808 Is this still an issue with the newest version of media_gallery?

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Fixed

No activity.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Version:7.x-1.x-dev» 7.x-1.0-beta8
Status:Closed (fixed)» Active

I have exactly the same messages and would appreciate any hint on how to avoid it!
i'm not a coder myself, so i don't know, if this has any implications on the data...

running a multilingual site with approx. 8 languages
if the solution can be found in another tread, please post a link!