I promised a little while ago to get back if I found the edge cases making node edit forms to malfunction. I now have some more information on the issue.

It seems that only node form contexts created with arguments can be rendered by Panels – which for me implies that CTools has some problems with context loading. Three cases compared:

* Edit forms added as contexts at the path bugreport/%node-edit – works fine
* Edit forms added with relationships, from a "normal" node context – works bad, output is "Form goes here".
* Edit forms added manually as contexts, by entering a node ID – works bad, output is "Form goes here".

I hope this may shed some light on the issue.

Files: 
CommentFileSizeAuthor
#1 node_form_context_bugs.tar_.zip2.45 KBItangalo

Comments

StatusFileSize
new2.45 KB

Short screencast demonstrating this effect is available at http://vimeo.com/25343432

Feature with the simple setup used in the screencast is attached.

Status:Active» Fixed

Ok, I finally figured this out.

node_edit_form.inc had been given some recursion prevention logic...that didn't actualy prevent recursion, it prevented the form from being called a second time, period. And in many cases, the context is actually generated twice (which may be an inefficiency I have to investigate all on its own).

I've fixed the recursion logic in both 6.x and 7.x and that should put these problems to bed.

Works fine on my computer too!

I still have some issues with forms in Page manager, in particular #1139918: Node add/edit-form fails to render with Panels Everywhere which I will reopen, but those are and will be separate issues. Thanks for great work.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.