I had problems using taxonomy_menu_trails and menu_breadcrumbs in conjunction. I had to ensure that taxonomy_menu_trails always has a lower weight (runs before) menu_breadcrumbs. Just a heads up to anybody else running into the same problem.

Keep up the good work.

Comments

Thanks for letting us know about the problem and I'm sorry for a delay with answer. Probably we could adjust code of Taxonomy Menu Trails to work with Menu Breadcrumb in any order. Please describe the settings you used in both modules, e.g. take a screenshot of settings pages.

I was just confused by this as I thought I had found a match made in heaven.
Anyway adjusting tmt's weight to be lighter than taxonomy menu worked for me, although I did have to flush my caches before this worked. Using drush vget taxonomy_menu_trails_node_page I get the following setting:

taxonomy_menu_trails_node_page: Array
(
    [selection_method] => first
    [only_without_menu] => 1
    [set_breadcrumb] => if_empty
    [term_path] => tm
    [term_path_patterns] => Array
        (
        )
    [instances] => Array
        (
            [field_site_navigation] => field_site_navigation
        )
    [paths_ui] =>
)

And drush vget menu_breadcrumb_menus gave me:
menu_breadcrumb_menus: Array
(
    [main-menu] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => main-menu
        )
    [management] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => management
        )
    [menu-follow-us] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => menu-follow-us
        )
    [menu-join-in] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => menu-join-in
        )
    [menu-links] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => menu-links
        )
    [menu-top-menu] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => menu-top-menu
        )
    [menu_breadcrumb_default_menu] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu_breadcrumb_default_menu
            [name] => menu_breadcrumb_default_menu
        )
    [navigation] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => navigation
        )
    [shortcut-set-1] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => shortcut-set-1
        )
    [user-menu] => Array
        (
            [enabled] => 1
            [weight] => 0
            [type] => menu
            [name] => user-menu
        )
    [devel] => Array
        (
            [enabled] =>
            [weight] => 1
            [type] => menu
            [name] => devel
        )
)

I am also using the integration with taxonomy_menu (as well as menu_block module).

Thanks, kehan! I'll investigate this problem on the next weekend (or earlier) to see if we can fix this once and for all.

Sorry, but I can't reproduce the problem. Could you please, describe in details:

  • What is an expected behavior? What do you want to get by using these modules together?
  • What is wrong if the order of modules is wrong (weight of TMT is higher than Menu Breadcrumb weight)?

Assigned:branana» Unassigned
Status:Active» Fixed

I've finally managed to reproduce the problem. Fix committed, it is not necessary to alter module weight anymore (but websites with altered module weight should keep working as expected). The fix will be released in 7.x-2.3.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Issue summary:View changes

Got my order wrong, meant to say, taxonomy_menu_trails needs to run before menu_breadcrumb