Really happy to see Nodestream made it to beta! Woo-hoo!!! I successfully installed alpha13 in a couple of different places last week without issue, but am otherwise new to Nodestream.

Trying to install beta1 for the first time with all features enabled, but got nailed with a warning and am not able to complete the installation.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in file_entity_field_extra_fields() (line 264 of /webroot/profiles/nodestream/modules/contrib/file_entity/file_entity.module).

SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'mydatabase.media_type' doesn't exist

Comments

More information. Installing this on Webfaction, by the way. Just successfully installed on MAMP on desktop. Noticed there were 76 features being enabled on the desktop versus 75 on the webserver.

The initial error is:
An AJAX HTTP error occurred. HTTP Result Code: 200 Debugging information follows. Path: https://mysite.com/install.php?profile=nodestream&locale=en&id=2&op=do StatusText: OK ResponseText: Home | Site Title @import url("https://mysite.com/modules/system/system.theme.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/system/system.messages.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/system/system.menus.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/system/system.base.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/field/theme/field.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/node/node.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/user/user.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/profiles/nodestream/modules/contrib/views/css/views.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/system/system.admin.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/modules/system/system.maintenance.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/profiles/nodestream/modules/contrib/ctools/css/ctools.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/profiles/nodestream/modules/contrib/panels/css/panels.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/themes/seven/reset.css?m3o662"); @import url("https://mysite.com/themes/seven/style.css?m3o662"); Home Installation tasksChoose profile(done)Choose language(done)Verify requirements(done)Set up database(done)Install profile(done)Configure site(done)Configure NodeStream(done)Install NodeStream features(active)Apply configurationFinished SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'mydatabase.media_type' doesn't exist

I tried adding php_value auto_append_file none to the .htaccess file, and got it to show 76 features being installed (just like the successful MAMP install), but still get the error.

Applied this patch http://drupal.org/files/media-n1311828.patch to the media module, and it seems like Nodestream beta1 is up and running on Webfaction OK. Yee-haa!!!

The patch checks if the function media_file_type_info() "is being executed during registry_update() from within an installation profile *before* the schema has been created." Sounded like a good idea to me!

Version:7.x-2.0-beta1» 7.x-2.x-dev

This should actually already have been applied to NodeStream, it's in the make file. Weird. We have upgraded NodeStream to the latest version of media recently which should mean that we don't get this issues anymore since they decided to not use CTools plugins and roll their own solution. We will have to investigate if this is still an issue with the dev version. Thanks for your work debugging this!

first install on domain went fine, deleted the database and all under /default/files to reinstall (also new settings), it throws the above error !! How strange is that !