Views UI does not seem to be visible if enabled in a rc2 install. I've tried refreshing the cache several times. On a blank D7 install it is visible.

Comments

Category:bug» support
Status:Active» Fixed

We do not enable Views UI (or Field UI) because a distribution (as opposed to the 'standard' Drupal install profile) is designed to be used out of the box primarily by non site developers, while it seems a safe assumption that site developers are familiar with turning on and off UI modules.

Agreed, but it should be possible to turn on those UI modules and for them to work, even if not initially enabled?

Just tested successfully:

  • Install RC2.
  • Navigate to admin/modules.
  • Enable Views UI module.
  • Views now appears at Structure > Views on the top of page admin menu.

Please clarify if this differs from your steps and results.

OK, seems I'm confusing things with other modules. I wanted to do more testing on OG, which was also installed. Even after I disabled all the OG modules I could not see Views UI, but it works for me too with a fresh install. Must be an OG problem.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Status:Closed (fixed)» Needs review

I've run into the same issue with (openoutreach-7.x-1.0-rc10)
1. fresh install
2. go to admin/modules
3. Enabled Views UI module
4. Views does not appear in Structure.

How can we troubleshoot this issue?

Thanks in advance

drmanic,

I can confirm that nedjo's instructions work with rc-10. If you go to admin/structure, "views" should be visible after enabling the Views UI module. Please give more details if you still can't get it to work.

Issue summary:View changes
Status:Needs review» Fixed

We now enable Views UI on install.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed - issue fixed for 2 weeks with no activity.