video_scheduler.php fails silently (video still scheduled).

drush video-scheduler results in:
WD transcoder: Video conversion failed. Could not create the [error]
directory: public://videos/converted/4

with failure of transcoding; // same log entry.
UPDATE: deleting the directory "4" causes drush v-s to simply fail silently; no job on ZC.

Cron produces this in the logs:
Zencoder reports errors while converting mountainroad_flv_1348524925.:

Filename needs a valid extension. Options include 3g2, 3gp, 3gp2, 3gpp, 3gpp2, aac, ac3, eac3, ec3, f4a, f4b, f4v, flv, m3u, m3u8, m4a, m4b, m4r, m4v, mkv, mov, mp3, mp4, oga, ogg, ogv, ogx, ts, webm, wma, and wmv.

Files: 
CommentFileSizeAuthor
#7 Screen shot 2012-10-16 at 3.27.13 PM.png102.89 KBtheamoeba

Comments

Did it work on version 7.x-2.7 or earlier? What user are you using to run the video_scheduler.php script? You should run it as the webserver user.

>Did it work on version 7.x-2.7 or earlier?

Don't know; this is my first install.

>What user are you using to run the video_scheduler.php script? You should run it as the webserver user.

Ran as both root and www-data, no luck.

Thanks.

Unfortunately, it is impossible for me to debug this without looking at your site, especially the backend. Can I get access to view your settings?

Hate to take your time for what may be my local problem. I'll do some testing tomorrow and PM you if I get nowhere. My end goal is to upload the Zenco transcoded file into Video.

Thanks.

I am having similar hassles. I am uploading a video (high.mp4) and am using Zencoder in Test mode having set a public URL to a video.

Here is the error from the recent log messages:

Zencoder reports errors while converting high_flv_1350378434.:

The notification url (http://localhost/drupal-7.15/postback/jobs) has an invalid host: http://localhost/drupal-7.15/postback/jobs
Filename needs a valid extension. Options include 3g2, 3gp, 3gp2, 3gpp, 3gpp2, aac, ac3, eac3, ec3, f4a, f4b, f4v, flv, m3u, m3u8, m4a, m4b, m4r, m4v, mkv, mov, mp3, mp4, oga, ogg, ogv, ogx, ts, webm, wma, and wmv.

Zencoder needs a publicly accessible URL to send notifications to. Unfortunately, this will not work with localhost. You need to upload your site somewhere or setup your internet router such that Zencoder can reach your webserver from the internet.

StatusFileSize
new102.89 KB

Ok.

I have enabled test mode in the Zencoder transcoder.

Test mode

Anyway, no worries :). I will test on a public URL.

The test mode is something that I should remove or improve, you're right that it doesn't work at this moment.

Hi there,

I'm having the same problem when transcoding using zencoder. I am choosing the "transcode on save" option. When I do this I am getting the same error in the log files of:

Zencoder reports errors while converting VID00095_flv_1350991175.:
Filename needs a valid extension. Options include 3g2, 3gp, 3gp2, 3gpp, 3gpp2, aac, ac3, eac3, ec3, f4a, f4b, f4v, flv, m3u, m3u8, m4a, m4b, m4r, m4v, mkv, mov, mp3, mp4, oga, ogg, ogv, ogx, ts, webm, wma, and wmv.

I've checked the file extensions which seem to be fine, and tried different videos with no luck - they were all mp4 files.

I am using version 7.x-2.8 and using the zencoder library 2.0.2

bmango: How have you created your presets? Have you installed Video Presets or created them yourself?

Jorrit: Many thanks for your response. You're absolutely right, I hadn't set up any presets. Sorry, this is the first time I'm setting up the Video module. I've now downloaded and installed the video_presets module and enabled some of the presets. It is now not showing that error any more.

You're welcome. I should improve behavior in the situation that no presets are available.

Status:Active» Fixed

I have fixed this error in 7.x-2.x.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Issue summary:View changes

Update //new info.