I want to create a list of content sorted by checkbox value.
I've created a Single on/off checkbox with
Field type integer
Widget type: single on/off checkbox

In Allowed Values:
0 | no
1 | yes

In node edit checkbox state is always unchecked - 0. In node view the checkbox shows up on the node correctly. If I don't check it, the value remains 0. Then, if I check it, the value becomes 1. The fields are stored well in de DB and show up when loaded in Devel.

but in node edit checkbox is always 0 | no after I set checkbox to yes.

Comments

Assigned:mysocom» Unassigned
Priority:Critical» Normal
Status:Active» Fixed

Was fixed post RC4.
Please grab latest 6.x-2.x dev release.

Also note that assigning an issue to yourself means you intend to work on the fix yourself. Probably not what you meant.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for two weeks with no activity.

Sorry to reopen this, but, I have the same issue now with the latest version.
How do I make drupal get the value and show me a checked box in the edit form if it is set to 1?

thanks

Version:6.x-2.0-rc4» 6.x-2.8
Status:Closed (fixed)» Active

Yep, I am seeing it in 2.8 as well.

Version:6.x-2.8» 6.x-2.x-dev

subcribe

0 | off
1 | on

stores correct in database, but has always to be set again when editing the node.

Subscribe. I have the same issue.

Status:Active» Closed (works as designed)

If you're encountering this issue ( as I did ), please ensure that you use:

0|no
1|yes

instead of:

0 | no
1 | yes

I'm setting this issue to closed as this is working in the latest version.

I am using 6.27 and I have a content type with a checkbox field set as
0|No
1|Yes
No spaces

I have a custom form that displays a list of checkboxes, one for each of the nodes (of the content type that has the select). Changing the state of the checkboxes in the list changes the value in the database correctly but when the individual node is displayed the value has not changed.

What I found is that if I went to manage fields and re-saved the checkbox field (no changes), when each node was refreshed the value would change (no amount of refreshing would get it to change without re-saving the field first).

When I change the value from 0 to 1 or 1 to 0 directly in the database with phpadmin my custom list checkboxes display correctly, the node checkbox does not.