I suspect this issue is directly related to using CCK 3.x.

On clicking add another item, all node relationships buttons disappear. It may or may not be related, but using the nodrelationships multiple search and reference widget results in multiple nodereference fields upon save, but they are all empty (the references are not actually entered). Single references seem to work fine.

I think these issues are both related to changes introduced into the 3.x branch of CCK for handling multiple fields.

Comments

Tried with a fresh install with the following module versions:

cck-6.x-2.5
Modal Frame API 6.x-1.x-dev (2009-Aug-11)
jQuery UI 6.x-1.3
Node Relationships 6.x-1.x-dev (2009-Aug-14)

The only other contrib module installed is Administration menu 6.x-3.x-dev (2009-Aug-17)

Same result - nodereference with unlimited values results in disappearing noderelationships buttons when clicking the add another item button or using the noderelationships multiple values modal.

OMG! This is a side effect of this #548602: Buttons enabled for node reference extras disappear when validation errors occur in the form.

It shouldn't happen with stable release 1.0. That one needs this fix: #536514: search and reference multiple items error after submit.

I'll see what can I do with this as soon as possible. Thanks for reporting.

subscribe

Status:Active» Fixed

I just committed to CVS a fix for this issue.

Commit log: http://drupal.org/cvs?commit=251990

It should be available as soon as the next development snapshot it rebuilt.

Thanks for reporting. :)

Tried from CVS and works like a charm. Thanks for fixing :)

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Status:Closed (fixed)» Needs review

This behavior is still happening (or is happening again) with the development snapshot of Node Relationships, Modal Frame 6.x-1.6 and CCK 6.x-2.7. After adding a node using the create and reference feature, clicking on "add another" removes the entire field from the form (the button, the reference fields, everything).

Any thoughts?

Just checking in to see if anyone else is having this issue or has ideas about what could be triggering it. I'd be happy to take some time to do some more debugging and track this down but could use some pointers as to where to look, it seems like an issue with the ajax form elements which is not my strongest area.

Same issue here i.e. on clicking the 'create and reference' icon or the 'edit reference' button, as long as I save the referenced node, on exiting to return to the original node, clicking the 'Add another item' button disappears the active field(s). I'm using noderelationships 6.x-1.x-dev (great module!), cck 6.x-2.9. Also have apc caching and trying to troubleshoot from that end as well, happy to provide more info if needed.
Edit: This seems to be similar to http://drupal.org/node/406050

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Needs review

It somehow resolved itself after replacing the cck module folder contents with a fresh download (no database updates were required). Will report back if the issue re-occurs. This problem only happened with node reference fields.

Edit: My colleague discovered that setting the minimum cache life to anything other than "none" with caching turned off under Site configuration>Performance reproduces this issue, which leads us to conclude the problem is actually with the caching.

Status:Needs review» Postponed (maintainer needs more info)

@jerdavis: "needs review" should not be used to claim more attention for a particular issue.

Descriptions of the Priority and Status values can be found in the Issue queue handbook.

Status:Needs review» Postponed (maintainer needs more info)

subscribing

This was a symptom I was seeing due to having an upgraded jQuery. I fixed the issue at #942518: Support for latest JQuery (1.4.2) and JQuery UI (1.8.5), so it is at least worth taking a look at to see if this fixes everyones issue with disappearing buttons.

Confirmation: I tried disabling cache and setting the minimum cache life to "none" and begin to work fine.

The issue is form cache, just check this issue #406050: CCK Add Another Item causes fields to disappear

Happening here as well. I had to set minimum cache life to none. Putting it back to 3 minutes reproduce the problem, so I am stick with no cache.