i get information as "An error occurred while attempting to process /panels/ajax/add-pane/panel_context%3Auser_view%3A/top"

Files: 
CommentFileSizeAuthor
#11 mod-security.patch1.56 KBmerlinofchaos

Comments

Priority:Critical» Normal
Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)

First, whenever you file one of these requests, please provide some information. In fact, I've now given you more words just asking for more information than you gave me about your problem. For example, what were you doing at the time? Does this happen for every piece of content or just for one particular piece of content? Does this happen only for one particular pane?

Second, did you check your php/apache/watchdog logs and see if some kind of error was displayed there?

Lastly, support requests are never critcal. That is rude.

If you are using firefox hit ctrl + shift + J and it will show you javascript errors, once thats on, redo the steps to get the error and see what pops up.

I apologize if any mistakes. I am new to Drupal and php.

I just can give information about what I did. Hope this helps .

1. admin/build/pages:- I enabled User profile template. After that I clicked edit

2. admin/build/pages/edit/user_view :- I was directed to this page I clicked on Add new varient

3. build/pages/nojs/operation/user_view/actions/add:- I named title as profile and selected selection rules and contexts and created varient.

4.admin/build/pages/nojs/operation/user_view/actions/configure:- I continued just clicking continue button without any changes.

5.admin/build/pages/nojs/operation/user_view/actions/configure/context :- I continued same as no. 4 step

6.admin/build/pages/nojs/operation/user_view/actions/configure/choose: I choosed layout as two column stacked.

7.admin/build/pages/nojs/operation/user_view/actions/configure/content :- At this stage I tried to add content on the top gives error as below:- not only top but also all blocks right side, bottom, and left side.

"An error occurred while attempting to process /panels/ajax/add-pane/panel_context%3Auser_view%3A/top"

Hope this helps
thank you

If you are in firefox press ctrl + shift + J and it will show javascript errors. In the message tab copy and paste the error you get. Does it say something like http://www.site.com may not access your http://site.com?

alert message pops-up in new window on title bar " The page at http://site.com says: " and on body part of window "An error occurred while attempting to process /panels/ajax/add-pane/panel_context%3Auser_view%3A/left" . while this window pop-ups I can't press ctrl+shift+j.

Hi...

I'm getting the same message...and it's not only when I try to add contents...it's also when I try to delete them. In firefox, drupal returns to me : "Access denied" for administration area...

Version:6.x-3.0» 6.x-3.2

I found following error in dblog report :

Type : page not found
Date : Thursday, October 22, 2009 - 21:36
User : ryan
Location : http://domain.com/panels/ajax/add-pane/panel_context%3Ablog_user%3A/left
Referrer : http://domain.com/admin/build/pages/nojs/operation/blog_user/actions/con...
Message : 406.shtml
Severity : warning

easytech: Thanks for the thorough report explaining the steps you went through. I tried following them exactly, and everything works for me. Your report in #7 is particularly interesting. That error matches the procedure.

Do you know if your server is running something called mod_security? It is known that mod_security can reject these AJAX requests, and I have not yet figured out a way to prevent this. This doesn't look exactly like the kind of error that you would get with mod_security, though, but it is worth checking.

Another thing to check: Try visiting that URL manually. (Note for this to be useful, you may need to go through the process of creating the panel, as it relies on temporary storage that may or may not still be there if you hit it manually after the process aborted).

Please set this issue back to 'active' after you've answered this.

One other question: Do you see any errors in your log or anywhere else involving 'ctools_object_cache' table?

Ok, I've looked at this a bit more deeply. This is definitely a mod_security issue, that 406 return code indicates that it is. I don't currently know how to fix it, but mod_security can usually be disabled in the .htaccess file. Do a google search on mod_security 406 .htaccess and I think you'll find a couple of solutions that have worked for other platforms. In the meantime, I need to set up mod_security somewhere and see if I can fix this.

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Needs review
StatusFileSize
new1.56 KB

Okay! I've tried googling this a few times and never figured out what mod_security was doing. Now I finally understand and I have a fix!

First, this is a patch to ctools not Panels. Try this patch. Remember to apply it to ctools. =)

Once you apply this remember that you will need to use shift-reload to force your browser to load the new javascript.

Thanks for your soon reply. This patch works for me. thank you very much

Status:Needs review» Fixed

Committed to -dev. Thanks!

Project:Panels» Chaos tool suite (ctools)
Version:6.x-3.2» 6.x-1.2
Component:Drag and Drop display editing» Code

actually committed to CTools.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.