After reporting of few bugs i found this new release... and I decided to upgrade.

But a pair of new important bugs apper:

1) All my description tags, for contents (not for special pages), now shows only: description="array"
Meta Keyword are corret.

2) Values of Meta Keywords in some contents (apparently in random way) are moved to Meta "Copyright".

I made an immediatly downgrade to 6.x-1.9 with restoring of database.

I hope this warning could be usefull!

Comments

Similar happened to me after upgrading to 6.x-1.10. I, even can't uninstall the module. Then immediately downgrade to 6.x-1.9 and uninstall it. Again reinstall 6.x-1.9 to solve the {shows only: description="array"} problem.

Same here, I didn't perform the downgrade but surely the upgrade creates some problem. Description="array" is the most evident one.

Same here - all description fields are auto populated with "array" even after setting the usage of teaser for population. This affects all nodes, even the ones previously generated with 6.x-1.9.

How do I downgrade? It's enough to replace the nodewords dir with the one in the 6.x-1.9? I don't want to mess with database backups.

Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)

From which version did you update? Which version were you using before that version?
Which database engine are you using, and which PHP version?

Title:Warning: Critical Bugs after upgrading to 6.x-1.10Meta tag DESCRIPTION content is not correctly shown

I have marked #670094: Nodewords no longer shows the description properties... as duplicate of this report.

Let us keep the report for just a issue; the issues reported by the OP are not correlated.

Version:6.x-1.9» 6.x-1.10

I hope this warning could be usefull!

Too late... :-(

From which version did you update?

6.x-1.9

Which database engine are you using, and which PHP version?

MySQL 5.0.45, PHP 5.2.9

 
I go back to 6.x-1.9 tomorrow.

Version:6.x-1.10» 6.x-1.9

Same issue.

Updated to Drupal 6.15 and Nodewords 6.x-1.10, from Nodewords 6.x-1.9 and started seeing the "Array" in meta description.

Meta descriptions are the only nodewords values I'm showing in the head. Using PHP 5.2.9.

Rolling back the code of Nodewords to 6.x-1.9, without doing any database updates, got the meta descriptions back displaying correctly.

@orangecoat-ciallella: Which version were you using before version 6.x-1.9?

Version:6.x-1.9» 6.x-1.10

The entries in the database are okay, imho. The Array description is displayed only with nodes.

Version:6.x-1.10» 6.x-1.9

Yes, I was at 1.9

Sorry, I tried to point this out in the first message "Updated to Drupal 6.15 and Nodewords 6.x-1.10, from Nodewords 6.x-1.9"

Thanks

Sorry, misunderstood the question. I believe I jumped from 1.2 to 1.9

My personal update history:

6.x-1.0 >> 6.x-1.9 >> 6.x-1.10 (downgrade) >> 6.x-1.9

PHP: 5.2.0-8+etch13
MYSQL: 5.0.32

Version:6.x-1.9» 6.x-1.10

Rolling back the code of Nodewords to 6.x-1.9, without doing any database updates, got the meta descriptions back displaying correctly.

Same here.

For a forthcoming update I reupload the code from 6.x-1.10.

I think the problem is caused by jumping directly from version 6.x-1.0 to 6.x-1.10.
I had version 6.x-1.9 on my test site, and when I updated to version 6.x-1.10, I had no problems.

I'm seeing this after upgrading from 6.x-1.5 to 6.x-1.10.

I think the problem is caused by jumping directly from version 6.x-1.0 to 6.x-1.10.
I had version 6.x-1.9 on my test site, and when I updated to version 6.x-1.10, I had no problems.

I made an intermediate step to 6.x-1.9 before the upgrade to 6.x-1.10 from 6.x-1.0, but the problem remain.

My personal update history:

6.x-1.0 >> 6.x-1.9 >> 6.x-1.10 (downgrade) >> 6.x-1.9

PHP: 5.2.0-8+etch13
MYSQL: 5.0.32

I think the problem is caused by jumping directly from version 6.x-1.0 to 6.x-1.10.

Most of us have the problems after an update from version 6.x-1.9 to 6.x-1.10.

Same thing for me: I upgraded from 1.9 (which was working) to 1.10 (which is not working well...)

some problems after update from version 6.x-1.9 to 6.x-1.10... I made an immediatly downgrade to 6.x-1.9 with restoring of database.

PHP: 5.2.10
MYSQL: 5.0.81

EDIT: Went from 1.dev okt-2009, to 1.10, back to 1.9 and up to 1.10 again.
Description shows ARRAY on nodepages and only my vocabulary and sitename on taxonomy pages ad no terms are selected.

Downgrading to 1.9 again gives no ARRAY after this, but taxonomy also on 1.9 not correct.
Get folllowing warning during downgrading:

user warning: Can't DROP 'path'; check that column/key exists query: ALTER TABLE Vindtocht__nodewords_custom DROP KEY path in httpdocs/includes/database.mysql-common.inc on line 417.

Subscribing, greetings, Martijn

subscribing. same error here after upgrade from 1.9 to 1.10

Hi, I have the same problem as well: description content=array. I noticed that description is visible in the page source when you are in edit mode of a page, but not when you are in reading mode or you're not logged in.

Downgrading to previous version solved the problem, although when running update.php I got an error:

Can't DROP path check that column/key exists query: ALTER TABLE nodewords_custom DROP KEY path

Just to be sure; did you all ran update.php after updating?
If I run update.php, then I don't get any problems with the meta tags, when updating from version 6.x-1.9.

Yep run update.php. The error occurs on the update page :(
greetings, Martijn

@Summit: I am not referring to downgrading, but when updating to version 6.x-1.10. When I do that, I don't get the problem reported here.

Just to be sure; did you all ran update.php after updating?

Absolutely Yes!

I remember that a pair of components where upgraded with some changes on Db table (I remember the screen progress bar and the final report!)

Bye!

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Fixed

I corrected a typo in the code, and committed the code in CVS.

I have never saw the meta tag DESCRIPTION content as reported here, but I was not even getting any value for that meta tag.

Version:6.x-1.10» 6.x-1.9
Status:Fixed» Postponed (maintainer needs more info)

@kiamlaluno - Would it be helpful if I created a copy of a "broken" site for you to access?

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Fixed

I already fixed the problem.
While keeping to play with the settings page, I got an error message about an array being passed to strip_tags(); I was then able to track the code causing the error, and corrected a typo in the code.

Version:6.x-1.9» 6.x-1.10

The error is in version 6.x-1.10, anyway. Version 6.x-1.9 has a different type of bug that was resolved in version 6.x-1.10.

I fixed the problem with description adding this:

if (strtolower(gettype($content))=='array') $content = $content['value'];

to nodewords_output_tags function in nodewords.module like this(in the beginning of function):

function nodewords_output_tags($tags, $output_type = 'head') {
$output = array();
$tags_info = nodewords_get_possible_tags();
$weights = array();

foreach ($tags as $name => $content) {
if (empty($content)) {
continue;
}

if (strtolower(gettype($content))=='array') $content = $content['value']; //In resolving Problem with description tag
...

but i still have a problem with Taxonomy Terms.. in term editing Description and Keywords shown from Default.. And there I can't change them..

@MRX: The way to fix the issue is a quit easier,and it doesn't involve the function nodewords_output_tags(). The function that needs to be changed is a different one.

Thanks for this last update.

Do you suggest a direct upgrade from 1.9 to 1.11 or is better to pass before from 1.10?

Bye!

subscribe

i agree with you, but when it was needed i have not so much time for research.. and really thanks for this module.. it's really great job.. i have some comments about module for you:

1) the module is adding by default after keywords the title of the page.. but some times in SEO this is not need.. i think will be better if there will be present some check box "automatically generate keywords from title and add to the end of keywords" something like this..

2) in version 6.x-1.10 that i tested, i found that in term in taxonomy (or i useing Ubercart module and exactly it is Catalog) there is not working meta tags fully, just working default meta tags. if I try to use meta tags concrete in some one catalog there is displayed that what i entered in settings section by Default when try to edit i can't.

@Dret (#35): You can pass directly to 1.11 because there are few update functions. Generally speaking, if the update functions are more and there are more releases between, it is better to gradually update.

@MRX (#37): The alternative title appears after the keywords by coincidence. You can decide that one of the metatags is not output, and the module will let you do it. The title is not required to be present in order to output the keywords.

Status:Fixed» Closed (fixed)

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.

Version:6.x-1.10» 6.x-1.11
Priority:Critical» Normal
Status:Closed (fixed)» Active

In 6.x-1.10, indeed I also had the original problem:
<meta name="description" content="Array" />

Upgraded to 6.x-1.11, and now the decription is just missing.

How to make it appear? Full uninstall/reinstall?

Upgraded to 6.x-1.13-beta 3 and DESCRIPTION is missing. :/

Upgraded to 6.x-1.13-beta 3 and DESCRIPTION is missing. :/

There is a note about which versions should be used, on the project page.

I have marked #724668: Seeing serialized data in meta tags as duplicate of this report.

Title:Meta tag DESCRIPTION content is not correctly shownMeta tags content is not correctly shown

I changed the title to include what reported in #735236: Location coordinates are not correctly shown.

Edit cut comment to repost in correct issue queue

I have the same issue with 6x-1.11 (upgraded from 6x-1.0). The custom descriptions for paths aren't applied and when I re-open the form they have disappeared.

I was able to fix this without any code re-install.

Go into Admin => Content => Meta-tags => Default & Specific meta-tags

In there you will see that,
Copyright, Description & Keywords
have junk values

Just wipe that off and the problem should be fixed!!

For the record, I am using 6.x-1.9

Sorry for the confusion - but the problem still remains :(

Priority:Normal» Critical

I have the same problem now since upgrading from Nodewords 6.x-1.10 to Nodewords 6.x-1.11.

Page source:
meta name="description" content="Array"

I have the same issue description field does not save, how to fix this?

I have marked #787614: Updating/upgrading Nodewords Module as duplicate of this report.

Nodewords 6.x-1.11 Meta tag description field displaying "Array" fixer.

Solved this by following these steps:
1. Download a fresh copy of Nodewords module 6.x-1.11 & unpack
2. Backup Site!!!!!!
3. Put Site in Maintenance Mode
4. Run Cron
5. Clear Cache
6. Disable Nodewords 6.x-1.11 module and all dependent modules
7. Delete the sites/all/modules/nodewords folder on server
8. Upload downloaded Nodewords module 6.x-1.11 folder to sites/all/modules/nodewords from Step 1
9. Enable Nodewords 6.x-1.11 module and all dependent modules
10. Run Update.php
11. Run Cron
12. Put site back online
13. Clear Cache

Got my meta tag descriptions back (they are saved in the DB, so they are not lost:)

Although in my situation there is absolutely NOTHING rendering in the HTML in the head section for any of the metatags selected, I went ahead and followed the instructions you referenced.

There is no change whatsoever - the metatags I define are being placed in the database but nothing is being rendered in the HTML - not even the meta name="description" or meta name="keywords" portions.

To reiterate I have followed all instructions and installed a clean copy of 6.x.1.11 and the patch as well as now following the instructions you referenced and nothing is rendered on the pages.

I really need your help to get Nodewords working in some fashion. If you have a suggestion about upgrading to some other version let me know, otherwise can you give me some more suggestions for 6.x.1.11 patched?

Thank you for responding to my earlier request.

@ecsmike: Verify you selected the meta tags that must be shown in HTML output; by default, no meta tags are shown in HTML.

Yes - both description and keyword metatags are selected.

I have marked #849228: name="metatags" content="Array" as duplicate of this report.

Maybe you want to take a look at that: #849228: name="metatags" content="Array"

Meta Dscription is not displayed in Taxonomy Page. When I save the description from this URL admin/content/taxonomy/edit/term/20?destination=admin/content/taxonomy/2, after saving, the field shows as empty. On the taxonomy page, Meta Description does not come.

I am using Nodewords 6.x-1.11, I upgraded from a previous version.

Additionally, in the Meta Tags section in the Edit term page, nothing gets saved. No field under Meta Tags section is getting saved, rather is still using the old values.

@mrigank

We had some big issues with Nodewords and taxonomy with 6.1.11 and I rolled a patch to fix a number of the issues with taxonomy and how the forms were being populated and issues saving the data to the database.

You can check it out here http://drupal.org/node/844270#comment-3166920, another user jkriddle confirmed the patch worked for him.

Hope this can help out a few of you struggling with 1.11 as well

Issue tags:+v6.x-1.12 blocker

Tagging this. We want the next release to be rock solid, so if you have some time please help test the v6.x-1.x-dev release to see if all of the above issues are resolved.

@gbernier

Thanks for the patch. I applied it and it fixed the problem for Taxonomy Meta Tags but the same problem reappears for Story and Page Node Types. Now I am able to save Meta tags for Taxonomy but I loose all Meta Tags for Story and Page Node Types.

I have reverted the patch as I have more Stories\Pages than Taxonomy Terms in my website :)

I will wait for the 6.x-1.12 release which will be rock solid as mentioned. Any idea when the next version will be released?

Thanks for the help.
Mrigank.

This is a tricky one, clearly some data was corrupted along the way.

Could someone who has seen this problem and has a copy of their data from before the corruption, please:

  • Upload (or email me) a copy of their nodewords tables from a known working version,
  • Tell me what version of Nodewords this was taken from, to help identify which update scripts broke the data.

The sooner someone can get this to me the sooner we'll be able to resolve it. Thanks.

Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)

Status:Postponed (maintainer needs more info)» Active

We are having this problem too. We have nodewords basic and extra modules enabled, description comes back blank no matter what is entered into the field. I did check the perms to make sure DESCRIPTION was enabled for that role, it is.

Specifically:

1) Go to /admin/content/taxonomy
2) Choose "List Terms" for a particular vocabulary
3) Edit a term
4) Expand the "Meta Tags" fieldset
5) Enter a description
6) Save
7) Edit the term again....de nada.

We are currently able to save a meta description on the page, though we would rather have that particular description show up for the entire category.

Please give suggestions on what we can do to further test this problem and help get it resolved.

Status:Active» Postponed (maintainer needs more info)

You may wish to review the patches in the following issues:

Those will be applied to the 6.x-1.x codebase shortly so I'll be interested to see if any of the current problems mentioned above continue to persist.

Could everyone please help test the current 6.x-1.x-dev release and let me know if you still see the 'array' problem? I really want it to be a rock solid release, your help will ensure this. Thanks.

Tested the latest 6.x-1.x-dev this morning. (Sept. 27th 2011)
Drupal 6.22

I am not seeing an 'array' problem. In addition, appropriate Taxonomy Terms / Vocabularies appear to be fully and correctly populating the keywords tag on every node so far.

The Description meta-tag continues to be a problem for me. I can verify it is being saved to the database as serialized data, but if a default Description is set, the default always overrides node specific setting of the Description meta tag for new or existing nodes. If there is no default Description set, there is no Description meta tag displayed, even if the node specific Description meta tag exists in the DB.

For me only the default keywords and description are being loaded.

If I comment out lines 543 to 545, then the page specific keywords and description are being loaded as expected. The lines are:

// If the visitor doesn't have access to this node, don't load anything.
elseif ($options['type'] == NODEWORDS_TYPE_NODE || node_access('view', node_load($options['id']))) {
        $tags = array();
}

I understand the comment above those lines, but I am not sure the if conditions do exactly that.

Tested the latest 6.x-1.x-dev (Oct 31th 2011)
Drupal 6.22

Description Tag is not displayed.

I can also confirm this bug. I checked #772668: This is a patch for 6.x-1.11 to fix common issues and it looks like whatever patches were made there were applied in June. Another dev version went out in October. This bug is still here.

Anything I can do to help?

Priority:Critical» Major
Status:Postponed (maintainer needs more info)» Active

Switching the status to "active" as it appears this bug has not been fixed. Also downgrading the priority to "major" because this bug doesn't actually break the module (it's a bug).

I've had this type of problem with one installation and not on others. Specifically - Meta Tags not appearing at all in the header.

I solved it by upgrading to the 6.x-1.x Dev version and applying the patch to deal with default meta tags overriding those that had been created for individual nodes.

// If the visitor doesn't have access to this node, don't load anything.
elseif ($options['type'] == NODEWORDS_TYPE_NODE || node_access('view', node_load($options['id']))) {
        $tags = array();
}

It seems to be a template specific problem because when I switched over to Garland in the problem installation the meta tags displayed normally.

The module works perfectly on other installations.

Status:Active» Fixed

The bug mentioned in comments #69 and #73 has been fixed, please let me know if this issue persists with the newest dev release (make sure it's a build from December 2nd or newer).

Version:6.x-1.11» 6.x-1.x-dev
StatusFileSize
new70.81 KB
new55.18 KB
new106.55 KB

Hi,

I've installed this module today (3.12) and seem to have some problems still. I have set the description, robots and keywords meta tags but am only seeing the robots meta tag.

In the configuration pages for the meta tags, I have set that the description,robots and keywords should be editable and output in the HTML.

I have set the default robots settings. I have no other default settings.

My page is a panel page. In the edit form for the panel I can and have set the meta tags. In one of the pane nodes I have also set the meta tags.

In the output for the panel I only have the robots meta tag.

When I just view the pane node I also only have the robots meta tag.

A little stuck right now because I can't work out what I've done wrong....

Thanks
Rich

Hi,

ok, this patch http://drupal.org/node/1293494 fixes the issue. I get all the meta tags displayed lurvely and nice now.

Rich

Status:Fixed» Closed (fixed)
Issue tags:-v6.x-1.12 blocker

Automatically closed -- issue fixed for 2 weeks with no activity.