Comments

I need it too.

subscribing

also curious about adding this functionality

This is also something I am looking to use.

I have created a patch for HEAD that addresses this issue. This is the first patch I have created for Drupal so please review it to make sure it is correct. I followed the instructions for generating it using Eclipse as I am using the Aptana IDE for things like this. Please give me any feedback you have on it.

I originally made these changes for the swftools-6.x-3.0-beta4 version so I could create a patch file for that version too. I would also be willing to write a patch the 6.x-2.5 version if there is a real need for it.

Sincerely,
Mike

Status:Active» Needs review

Just changing the status to needs review for the patch I submitted a few days ago.

Can anybody confirm if this patch works?

Cheers.

For the patch you will also need to download the current version of the iPad javascript file from the FlowPlayer site (Download link is near the bottom of the page). This file should be placed in your sites/all/libraries/flowplayer3 folder if you are using the HEAD or 6.x-3.x version of SWF Tools. I believe for the 6.x-2.5 version you place this file in sites/all/modules/swftools/shared/flowplayer3.

Here is an example page where I have this working: http://www.alphavideocreative.com/product/holiday-greetings-pack-1

NOTE: I found in my testing that iPhones running the originally 4.0 of iOS only supported a very specific h.264 export. The current 4.x of iOS appears to support a wider array of h.264 encodes.

ok.. I tried to run this patch in the flowplayer3 directory in swftools and this is the error I got? What am I missing?

This is for version 6.x-3.0-beta4

patch < flow.patch
(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.module
Hunk #1 FAILED at 27.
Hunk #2 FAILED at 569.
Hunk #3 FAILED at 675.
3 out of 3 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.module.rej
(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.admin.inc
Hunk #1 FAILED at 65.
patch unexpectedly ends in middle of line
Hunk #2 FAILED at 121.
2 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.admin.inc.rej

I get the following result when patching 6.x-3.0-beta4:

patching file flowplayer3/swftools_flowplayer3.module
Hunk #1 succeeded at 26 (offset -1 lines).
Hunk #2 succeeded at 540 (offset -29 lines).
Hunk #3 succeeded at 625 with fuzz 1 (offset -50 lines).
patching file flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc
Hunk #1 succeeded at 60 (offset -5 lines).
Hunk #2 FAILED at 116.
1 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc.rej

Here's the .rej file:

***************
*** 108,114 ****
      '#title' => t('tools.scrollable.js'),
      '#description' => t('This must be enabled in order to allow scrollable playlists to be used.'),
    );
-
    // Add custom form handler to flush cache upon submit
    $form['#submit'][] = 'swftools_admin_settings_submit';
--- 116,133 ----
      '#title' => t('tools.scrollable.js'),
      '#description' => t('This must be enabled in order to allow scrollable playlists to be used.'),
    );
+
+   $form['swftools_flowplayer3_embedding']['swftools_flowplayer3_ipad'] = array(
+     '#type' => 'radios',
+     '#options' => array(
+       0 => t('Disabled'),
+       1 => t('Enabled'),
+     ),
+     '#default_value' => variable_get('swftools_flowplayer3_ipad', FALSE),
+     '#title' => t('Enable iPad support (experimental)'),
+     '#description' => t('If checked then a iPad support will be enabled. This feature is experimental and the output is not yet themeable'),
+   );
+
    // Add custom form handler to flush cache upon submit
    $form['#submit'][] = 'swftools_admin_settings_submit';

Looking forward to trying this out... thanks much!

@virtuali1151 and @bcobin, Thanks for running the tests. I think the errors maybe related to the fact that I generated this patch against the latest HEAD version in CVS. I have attached a new patch file that is specifically run against the 6.x-3.0-beta4 version. Hopefully, this fixes the errors you were seeing specifically when running it against that version.

Swftools mod has just released 6.x-3.0-beta5. I have updated to this version cause of a few other issues that have now been fixed. Tried to run the patch on the beta5 version and it failed with the below:

(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.module
Hunk #1 FAILED at 26.
Hunk #2 FAILED at 540.
Hunk #3 FAILED at 625.
3 out of 3 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.module.rej
(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.admin.inc
Hunk #1 FAILED at 60.
patch unexpectedly ends in middle of line
Hunk #2 FAILED at 105.
2 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.admin.inc.rej

Any assistance is appreciated.

Cheers mipaca..

Hi Guys,

Has anybody been able to confirm this works with the beta 4 version? Also... mipaca... if your about..:) do you have an eta for the beta 5 version..??

Tks so much for this.. as I think it will help many of us here..:)

Cheers.

I also tried this again on the Beta 4 version and the patch doesnt seem to work.. below is the output:

(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.module
(Stripping trailing CRs from patch.)
patching file swftools_flowplayer3.admin.inc
patch unexpectedly ends in middle of line
Hunk #2 succeeded at 105 with fuzz 1.

I also have this file "flowplayer.ipad-3.2.1.js" in the sites/all/libraries/flowplayer3 directory as stated.

Cheers.

Once this gets functioning can it be added to the UI?

Cheers.

Thank you all for testing things and helping me to debug what is happening. I think the patch file is ending with white space which is causing the "patch unexpectedly ends in the middle of line" error that @virtuali1151 sees. Talked about here: http://drupal.org/node/60116

I am attaching zips of the files I updated for both the BETA4 and the BETA5 releases. NOTE: these were zipped on a Mac so you may see .DS_Store files and Trash files when unzipping them.

I apologize for delays I am on a tight project deadline and haven't been able to devote as much time to testing and figuring out the patch creation process. I hope these zips help some of you out in getting iPad functionality working.

Hi Michael...

Tks alot for this patch etc... I have been able to update the files etc.. and change the setting to enable ipad support... but do you know if this should also support iphones?? I havent been able to check on the ipad quite yet.. but I am check on my iphone and it doesnt seem to be working... I have cleared all sites caches and swftools cache and still nogo... it does seem to be finding the ipad js ok... not sure what I might be missing?

Any tips appreciated.

Tks again.

Version:6.x-3.0-beta5» 6.x-2.5

@ #18 The example in #9 runs on my ipod.

I have beta5 running and can't get video to display.

Video is good when through the regular flowplayer flash player.

My encoded file is a iphone/ipod standard encode from handbrake and plays if loaded to the device via itunes.

js appears to be loaded:

<script type="text/javascript" src="/sites/all/modules/swftools/flowplayer3/swftools_flowplayer3.js?P"></script>
<script type="text/javascript" src="/sites/all/libraries/flowplayer3/example/flowplayer-3.2.6.min.js?P"></script>
<script type="text/javascript" src="/sites/all/modules/swftools/flowplayer3/swftools_flowplayer3.playlist.js?P"></script>
<script type="text/javascript" src="/sites/all/libraries/flowplayer3/flowplayer.ipad-3.2.1.min.js?P"></script>
<script type="text/javascript" src="/sites/all/libraries/swfobject/swfobject.js?P"></script>
<script type="text/javascript" src="/sites/all/modules/swftools/swftools.js?P"></script>

I've tried autoplay set on and off. Using direct embedding or SwfObject2. Flowplayer embedding enabled and disabled.

I get a single error from flowplayer.js: Error: uncaught exception: Flowplayer cannot access element: swftools-4d8a615be0691

This is from line 760 of flowplayer.js;

if (typeof q == "string") {
            var z = c(q);
            if (!z) {
                throw "Flowplayer cannot access element: " + q
            }
            q = z;
            B()
        } else {
            B()
        }

So getElementById in c() fails, but in fact "swftools-4d8a615be0691" is on the page.

Not sure if this is the problem; the flowplayer does work on non-iOS, but on the iPod it shows a black square (no broken video logo or anything). EDIT The mobile Safari developer console shows no errors. It looks like the black box is just my background color for the div and its hiding the "couldn't play flash" message.

Edit: So it looks like I had Flowplayer 3 embedding on, but I found that with this on the video wouldn't play in Firefox; since the site with the video is semi-production I turned that off. I see though that flowplayer embedding is required for the iOS playback to work, so I have a different example now, which DOES throw errors in mobile safari. See next comment.

Version:6.x-2.5» 6.x-3.0-beta5
Category:feature» support

Here is a new demo video: http://cahaba.ransomweaver.com/dev/Articus/beaumont/content/joe-h264-small

This is now a .mp4, not an m4v. However I still get two errors:
1) the error above about Flowplayer cannot access element.
2) line 58 of swftools_flowplayer3.js TypeError: Result of expression $f(playerID) [null] is not an object.

This video now plays on firefox with Flowplayer embedding on; not sure what was the problem with the other setup.

Category:support» feature

Version:6.x-2.5» 6.x-3.0-beta5

So I got it working.

Setup:

swftools embedding: swfobject2, in body
flowplayer embedding: enabled

mp4 not m4v

Can you show a demo & an explanation of the process?

Did you use a patch, or is this a straight install of flowplayer/swftools

What converter, codec & encoding specs did you use to generate the mp4?

I used Handbrake (http://handbrake.fr) to encode the file. It has an iphone/ipod preset that has the correct h.264 profile in the config. You can start with that, change the picture dimensions and save a custom preset if you like. Then when you are done, you should change the file ending from .m4v to .mp4.

I used the files in #17, replacing the files in the swftools flowplayer3 folder. This is the patch.

I placed the latest /flowplayer stuff from flowplayer.org in /sites/all/libraries and renamed it /flowplayer3.

In /libraries/flowplayer3 I renamed flowplayer-3.2.7.swf to flowplayer-3.2.6.swf because the admin>>reports>>swfools status was saying it couldn't find flowplayer3; however you could actually fix this in the swftools flowplayer config in site configuration, under flowplayer 3 player and plugin files, changing the filename it looks for.

You also need the flowplayer.ipad-3.2.1.min.js from flowplayer.org in the libraries/flowplayer3 directory, and its name should match what is in the "flowplayer 3 player and plugin files" swftools config.

Also in Swf tools flowplayer3 config, you should have Flowplayer embedding on. This will override any other embedding you may have set generally for swf tools, like swfobject. Its the Flowplayer embedding that uses the ipad js.

I found that this only worked if you set the embed location to "body" in the general swf tools embedding section.

StatusFileSize
new3.53 KB

Thanks, before you replied i fiddled with it for a few hours and got it working.. through pretty much the same steps as you.

I've attached a working patch for 6.x-3.0-beta5. This patch will work with git:
git apply 948002-flowplayer_ipad-25-D6.patch

Here was my setup: (Most of these steps could be ignored by the average swftools user.)

Obtain the following files and extract/place them in sites/all/libraries/flowplayer3/
http://releases.flowplayer.org/flowplayer/flowplayer-3.2.7.zip
http://flowplayer.org/js/flowplayer.ipad-3.2.2.min.js?download=true

Enabling the modules:

  • Enable these three:
    • SWF Tools
    • Flowplayer3
    • SWFObject2 (be sure to place this in sites/all/libraries)

Configuration:

configure flowplayer3 at admin/settings/swftools/flowplayer3

  • player and plugin files
    • flowplayer-3.2.7.swf
    • example/flowplayer-3.2.6.min.js
    • flowplayer.controls-3.2.5.swf
    • flowplayer.ipad-3.2.2.min.js
  • Flowplayer 3 embedding
    • Flowplayer 3 embedding: *Enabled*
    • Enable iPad support: *Enabled*

Configure file handling at admin/settings/swftools/handling

  • File handling
    • choose FlowPlayer3 where appropriate
  • Advanced Settings
    • Assure m4v is a supported format under video

Embed settings at admin/settings/swftools/embed

  • Embedding
    • Embedding method: *SWFObject 2 - JavaScript*
    • JavaScript placement: *Body*
  • Embedding parameters
    • Allow full screen mode (allowfullscreen)
    • Window mode (wmode): *Window*

For the video files, I used handbrake ( http://handbrake.fr/downloads.php ) and encoded my video using the "iphone & ipod touch" preset, which created an m4v. This file worked like a charm on ipod ios 3, 4 & ipad 1

@ransomweaver and @KrisBulman Thanks for putting up the detailed descriptions of the setup for making this work and the GIT patch. I forgot to mention the specific video encoding that is necessary to ensure the widest array of compatibility in playback.
+1 for using Handbrake

Jumping in late to the convo, but I can't seem to find this anywhere.... Does a solution like this for flowplayer support fallback to flv for non iOS devices? I'd like to only display an mp4 or m4v when the browser agent is an iOS device, but not for normal browsers.

I just spent the morning reading thru the API and documentation for flowplayer, and then go to the iOS support plugin. The plugin allows for an option which is exactly what I need called "ipadUrl" which allows you to specify an separate video file to load for iOS devices.

Support for that plugin option would be great from this module & patch, though I can see how it would be troublesome because of the need of specifying multiple file paths for the embed swfembed... hmm

Issue tags:+security, +profiles, +iOS

I agree with # 28! I have the patch applied and working perfectly- I would love to employ a unique URL source for iOS, and also have the feature configurable via a profile. This may be the answer to my request for mobile tools browser defection for invoking a profile. This would allow one URL and streaming method (RTMP) for desktops and another (HTTP) for iOS devices. It can then be used as another tool in the box used to limit / mitigate content theft.

Can I ask what the patch in #25 is for? Also, if one is using the video module for conversion how do we get it to support loading the flowplayer for flv movies using the ipad javascript file vs the m4v movies? The video module doesnt seem to have an option to support the m4v...

Cheers.

it's a working patch that covers the changes made for beta5 in #17

subscribing

subscribing

@KrisBulman

Thank you for all the work you've done here - this is amazingly helpful!

I've been working for what seems like forever to have cross-browser compatible site-encoded video and it looks like I'm almost there... almost. AFAICT, using Flowplayer 3 is the only way to do this. (Using the Video JS HTML5 player doesn't work - see http://drupal.org/node/1149618.)

I'm using Video (with modified mp4 preset for one-pass encoding; two-pass is problematic in my dev sandbox for some reason); in any event, I'm successfully encoding mp4 and Flash and passing the output to SWF Tools and Flowplayer 3 using your patch and configuration parameters.

Video plays in FF, Safari, and IE 6, 7 and (I assume) 8 - hooray!

Video plays in iPod/iPad... but with two problems:

1. Quicktime interface - not Flowplayer.

2. Video starts immediately (even though autostart is turned off) and the controls don't work.

Also, fullscreen doesn't work for any iterations of the player, even though fullscreen is enabled in both the player and embedding settings.

This is SO close - I'm hoping you can shed some light here, even though you've done a ton of work already. I'm including the iPad generated code (using User Agent) in case it will help. Note that I'm currently working in my dev sandbox, hence the "http://[base_url]/icrnew" construction (icrnew is the subdirectory and .htaccess has been modified to reflect).

One more thing here - I couldn't figure out why I wasn't getting anything in IE until I dug into the Flowplayer documentation to find that it requires Flashplayer 9 or higher. Once I updated my test PC, it worked fine. There should probably be some documentation here that in SWF Tools > Embedding settings, Minimum Flash version should be changed to 9 from 7 (which is the default), which, I would assume, would generate the appropriate warning.

Any insight would be greatly appreciated and, regardless, thanks for what you've already done! I'm hoping we'll get there... thank you!

<div id="swftools-swftools-4dc49fdb2fe1e" class="swftools swftools-flowplayer3 swftools-flowplayer3-processed">
<div id="swftools-4dc49fdb2fe1e" style="height: 480px; width: 640px; ">
<div style="height: 480px; width: 640px; display: block; position: relative; background-image: -webkit-gradient(linear, 0% 0%, 0% 100%, from(rgba(0, 0, 0, 0.496094)), to(rgba(0, 0, 0, 0.699219))); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; cursor: default; -webkit-user-drag: none; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; ">
<video style="height: 100%; width: 100%; display: block; cursor: pointer; -webkit-user-drag: none; " id="swftools-4dc49fdb2fe1e_api" controls="controls" src="http://[base_url]/icrnew/sites/default/files/videos/converted/zimet_edit_264.mp4"></video>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
<!--//--><![CDATA[//><!--
flowplayer("swftools-4dc49fdb2fe1e", { "play": true, "loop": false, "menu": true, "allowfullscreen": true, "swliveconnect": true, "bgcolor": "#FFFFFF", "quality": "autohigh", "scale": "showall", "align": "l", "salign": "tl", "allowscriptaccess": "sameDomain", "base": "/icrnew/sites/default/files/", "src": "/icrnew/sites/all/libraries/flowplayer3/flowplayer-3.2.7.swf" }, { "playlist": [ { "url": "/icrnew/sites/default/files/video_thumbs/168/video-thumb-for-168-3.jpg", "autoPlay": true, "duration": "0" }, { "url": "http://[base_url]/icrnew/sites/default/files/videos/converted/zimet_edit_264.mp4" } ], "canvas": { "height": "375", "width": "500", "backgroundRepeat": "repeat", "backgroundGradient": "low", "backgroundColor": "#000000" }, "clip": { "autoPlay": false, "autoBuffering": true, "scaling": "scale", "accelerated": true, "bufferLength": "10", "fadeOutSpeed": "2", "linkWindow": "_blank", "live": false }, "play": { "opacity": "0.8", "fadeSpeed": "500", "rotateSpeed": "50", "height": "10%", "width": "10%", "replayLabel": "Play again" }, "plugins": { "controls": { "backgroundGradient": "medium", "progressGradient": "medium", "bufferGradient": "medium", "sliderGradient": "none", "volumeSliderGradient": "none", "autoHide": "never", "play": true, "volume": true, "mute": true, "time": true, "stop": false, "playlist": true, "fullscreen": true, "scrubber": true, "borderRadius": "0", "scrubberHeightRatio": "0.4", "scrubberBarHeightRatio": "1", "volumeSliderHeightRatio": "0.4", "volumeBarHeightRatio": "1", "timeBgHeightRatio": "0.7", "hideDelay": "4000", "backgroundColor": "#000000", "timeColor": "#01daff", "durationColor": "#ffffff", "progressColor": "#015b7a", "bufferColor": "#6c9cbc", "sliderColor": "#000000", "buttonColor": "#889aa4", "buttonOverColor": "#92b2bd", "volumeSliderColor": "#000000", "timeBgColor": "#000000", "url": "flowplayer.controls-3.2.5.swf" } } }).ipad();

Ran in to an issue when trying to apply the patch in #25 (I dont have my site on a git repo so applied it manually):

patching file swftools_flowplayer3.admin.inc
Hunk #1 succeeded at 98 (offset 9 lines).
Hunk #2 FAILED at 158.
1 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.admin.inc.rej
patching file swftools_flowplayer3.module
Hunk #2 FAILED at 576.
Hunk #3 succeeded at 592 with fuzz 1.
Hunk #4 succeeded at 778 with fuzz 2 (offset 96 lines).
1 out of 4 hunks FAILED -- saving rejects to file swftools_flowplayer3.module.rej

Anyone have an idea how to get this patch to work?

Kind Regards,
Bret

Okay, got git setup and applied the patch (no error or success message) and the file has been changed though I see no changes to the module - that is I do not see fields to add in path to the flowplayer ipad js etc....

Anyone have advice?

All the best,
Bret

I used the patch in 17 and it works great on my site with iphone, only one thing which is I longer see the thumbnail of the video. I did empty the cache, after that the thumbnail gone, then I switch back the setting of my video module to use html5 instead of swftool, still it no longer serve with the thumbnail, so I just wonder if I have made something wrong, but when I use chrome to view the html5 player does show thumbnails, just i cant see it on my iphone. I wonder if anyone can help? Thanks so much!!!

I'm still struggling with al this - between Video and SWF Tools, it can be hard to tell exactly where the problem lies.

As to #37, the Quicktime player evidently doesn't allow for thumbnails - so I have the same issue.

To refresh, I'm successfully transcoding from mog or mov files to mp4, ogg and flv using modified Video presets and ffmpeg2theora. All transcoded files play fine when played directly. I've applied the patch in #25 and followed those instructions.

If Flowplayer could be used, life would be wonderful, but I've been trying now for months (really) and I get the following error when I try to use Flowplayer:

200, Stream not found, NetStream.Play.StreamNotFound, clip: '[Clip] 'http://[base_url]/[subdirectory]/sites/default/files/videos/converted/test_vid.ogv''

Enabling playlists in Flowplayer3 eliminates the error, but nothing plays and screen playlist elements are "broken." No matter - I'd be delighted just to be able to play cross-platform video!

I originally posted the "200 Stream not found" error in the Video issue queue, but I've since been able to get everything to play using HTML5 and the Video (Default) for ogg files. (VideoJS doesn't load the video.)

Again, being able to use Flowplayer would be great - any ideas here would be greatly appreciated.

One more note: I can't use Handbrake - my development environment is PowerPC and Handbrake only works on Intel. I suppose it's possible that the mp4 encoding could be faulty - here's the command I'm using:

-i !videofile -vcodec libx264 -vpre medium -b 500k -acodec libfaac -ab 128k -ac 2 -crf 22 -threads 0 !convertfile

(I have not been able to get two-pass encoding to work properly with Video.)

I know there's a lot of stuff here and that much of it likely has more to do with Video than with SWF Tools - Stuart has done an amazing job here. I'm just hoping I can get off this Video merry-go-round and Flowplayer might do the trick. Thanks much for any guidance!

@bcobin - You might want to look at this thread and patches to help you with the errors you are getting. I was able to fix a few of the probs I was having with some of these patches. http://drupal.org/node/401140

Cheers.

Thanks, virtualli1151 - I've already been down that "path," so to speak (you'll see me at #48 on the thread) and it's not a path issue - I probably should have mentioned that as to the error message I've reposted below, the file, indeed, exists in the appropriate place and plays fine independently.

200, Stream not found, NetStream.Play.StreamNotFound, clip: '[Clip] 'http://[base_url]/[subdirectory]/sites/default/files/videos/converted/test_vid.ogv''

For whatever reason, Flowplayer isn't "seeing" the file, and it's not permissions either as I get the same thing with permissions set to 777. No filespaces or WYSIWYG either. The only way the file is "recognized" is with the Video (Default) player, in which case Apple calls the QT player, which has issues of its own (no poster image, no fullscreen, etc.)

Thanks for the response - I'll just keep tryin'.... thanks!

Subscribing.

On a side note: Flowplayer 3 is supposed to have a built-in mode for serving MP4 that does not require a plugin pr http://flowplayer.org/plugins/javascript/ipad.html - is there any obvious reason this does not seem to work?

I've followed these instructions to the letter (I think!), but I get the following error: -

"Flash version 9,0 or greater is required. You have no Flash plugin installed. Downloaded latest version from here".

Is there anything else that could have been missed?

subscribing

StatusFileSize
new3.76 KB

I was seeing the same thing as dubs #42. With the patch in #25 the plugin was being defined but never used, this patch adds it to the script array.

Category:feature» bug

I have applied the patch in #44 and followed the instructions given in #25, video is working just fine in full node view but not in the main page where teaser of that post is displayed. In chrome, player displays but not with appropriate dimension same is the case with IE8 but in FF player is not rendered at all. When i inspected the error console i found that error.

Error: flowplayer("swftools-4e7c40b90bfad", ({play:true, loop:true, menu:false, allowfullscreen:true, swliveconnect:false, bgcolor:"#000000", quality:"autohigh", scale:"showall", align:"l", salign:"tl", allowscriptaccess:"sameDomain", base:"/sites/default/files/", src:"/sites/all/libraries/flowplayer3/flowplayer-3.2.6.swf", id:"swftools-4e7c40b90bfad_api", version:[9, 0], expressInstall:"http://www.flowplayer.org/swf/expressinstall.swf"}), ({playlist:[{url:"/sites/default/files/video_thumbs/736/video-thumb-for-736-1.jpg", autoPlay:true, duration:"0", autoBuffering:false, scaling:"orig", accelerated:false, linkWindow:"_blank", live:false}, {url:"http://wwwtr.friendsofbnsf.com/sites/default/files/videos/TimelapseBNSFTV1.flv", autoPlay:false, autoBuffering:false, scaling:"orig", accelerated:false, linkWindow:"_blank", live:false}], canvas:{height:"350", width:"550", backgroundRepeat:"no-repeat", backgroundGradient:"low", backgroundColor:"#000000"}, clip:{autoPlay:false, autoBuffering:false, scaling:"orig", accelerated:false, linkWindow:"_blank", live:false}, play:{opacity:"0.8", fadeSpeed:"500", rotateSpeed:"50", height:"10%", width:"10%", replayLabel:"Play again"}, plugins:{controls:{backgroundGradient:"medium", progressGradient:"medium", bufferGradient:"none", sliderGradient:"none", volumeSliderGradient:"none", autoHide:"fullscreen", play:true, volume:true, mute:true, time:true, stop:false, playlist:false, fullscreen:true, scrubber:true, borderRadius:"0", scrubberHeightRatio:"0.4", scrubberBarHeightRatio:"1", volumeSliderHeightRatio:"0.4", volumeBarHeightRatio:"1", timeBgHeightRatio:"0.7", hideDelay:"4000", backgroundColor:"#000000", timeColor:"#01daff", durationColor:"#ffffff", progressColor:"#015b7a", bufferColor:"#6c9cbc", sliderColor:"#000000", buttonColor:"#889aa4", buttonOverColor:"#92b2bd", volumeSliderColor:"#000000", timeBgColor:"#000000", url:"flowplayer.controls-3.2.5.swf"}}, playerId:"swftools-4e7c40b90bfad"})).ipod() is not a function

I wonder if anyone can help?

I have same problem as majid have :(

Category:bug» feature

GIT NOT WORKING
for me I tried to apply the patch # 25 and patch # 44 and getting almost same error,

[root@abc swftool]# git apply 948002-flowplayer_ipad-25-D6.patch
error: patch failed: flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc:140
error: flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc: patch does not apply
error: patch failed: flowplayer3/swftools_flowplayer3.module:572
error: flowplayer3/swftools_flowplayer3.module: patch does not apply

[root@abc swftool]# git apply 948002-flowplayer_ipad-44-D6.patch
948002-flowplayer_ipad-44-D6.patch:71: trailing whitespace.
$script[] = t('flowplayer("!id", !url, !config)!plugins;
948002-flowplayer_ipad-44-D6.patch:88: trailing whitespace.
}
948002-flowplayer_ipad-44-D6.patch:89: trailing whitespace.

error: patch failed: flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc:140
error: flowplayer3/swftools_flowplayer3.admin.inc: patch does not apply
error: patch failed: flowplayer3/swftools_flowplayer3.module:572
error: flowplayer3/swftools_flowplayer3.module: patch does not apply

Anybody else facing this issue?

I applied the patch manually and it worked for the iphone/ipad but I am unable to see the video in firefox :(

Any suggestions ?

subscribing

subscribing

Subscribers, use the big green "Follow" link at the top of the issue.

Also see Stop subscribing, start following.

Status:Needs review» Needs work

clearly due to the amount of comments since the patches have been posted, this needs work

Sure, everyone's welcome to work on it. I imagine work is done on a needs and time available basis.

StatusFileSize
new5.59 KB

Don´t use this patch. How do I remove this comment?

StatusFileSize
new4.18 KB

Hi there!

I´ve made a new patch from the patches in #25 and #44 and I´ve created it without git.
Place the patch file in your swftools/flowplayer3 directory.
Then run the following command:
patch < flowplayer_ipad_4.patch

The patch is made for swftools 6.x-3.0-beta5.

Hope it helps someone.

StatusFileSize
new4.65 KB

Same patch as #54 but works with git and drush make.

@webel, You may already know this, if you click on the "Text format" link at the bottom of the comment editing window you will see the help and that there is an option to create links to other issues simply using the issue number [#12345]. This will show the title and also the status of the issue as it changes.